Γιατί OpenCart;

Σίγουρα θα έχετε την απορία, γιατί να διαλέξετε το OpenCart και όχι κάποια άλλη πλατφόρμα στον χώρο των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε κάποια βασικά σημεία κλειδιά, για τα οποία η επιλογή του OpenCart, είναι μονόδρομος κατά την γνώμη μας.

Μια μικρή εισαγωγή

Το OpenCart είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε μόνοι σας από την επίσημη σελίδα του δημιουργού στο www.opencart.com.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα 3-4 άλλες επιλογές, εκδόσεων βασισμένες πάνω στο αρχικό πακέτο, οι οποίες παρέχουν έξτρα λειτουργίες, όπως διαφορετικό ή βελτιωμένο διαχειριστικό καθώς και προεγκατεστημένα extensions.
Όπως όλα τα ανοιχτού κώδικα λογισμικά, έτσι και αυτό, έχει θετικά και αρνητικά σημεία. Για εμάς, το μόνο αρνητικό που μπορούμε να αναφέρουμε είναι ότι η βασική του έκδοση είναι αρκετά “απλή”, χωρίς λειτουργίες κλειδιά, όπως συνδέσεις με τις τράπεζες καθώς και πολλαπλά προεγκατεστημένα templates.
Η βασική έκδοση παρέχεται με ένα template (μη responsive για τις εκδόσεις μέχρι 1.5.6.4 και responsive από την έκδοση 2.0.0 και μετά). Από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι θετικά σημεία στη πλατφόρμα. Αναλύουμε παρακάτω όσα μπορούμε.

Επεκτασιμότητα και extensions (addons για κάποιους)

Μπορείτε να επεκτείνετε το ηλεκτρονικό κατάστημα σας, κυριολεκτικά χωρίς κανένα όριο.
Υπάρχουν διαθέσιμα extensions (ή addons ή plugins, όπως θέλετε τα λέτε) που αλλάζουν λίγο ή πολύ,  ολόκληρη την εγκατάσταση. Κάποια πιο παλιά, μπορείτε να τα βρείτε δωρεάν στο διαδίκτυο, κάποια άλλα με κάποια μικρή χρέωση. Η χρέωση στα extensions υπάρχει για να έχετε και υποστήριξη. Οι εταιρίες πρέπει να έχουν κάποιο κέρδος για να μπορούν να κατασκευάζουν νέες εκδόσεις αλλά και νέα extensions.

Εδώ θα αναλύσουμε λίγο το κόστος των χρεώσεων για τις επεκτάσεις. Οι επεκτάσεις ξεκινάνε από τα 20 ευρώ μέχρι και περίπου 150 ευρώ η κάθε μία, όταν ο ανταγωνισμός, ξεκινάει με κόστη από 60 ευρώ, όπως για παράδειγμα το Magento και το CS-Cart.

Μπορείτε να δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, ότι παρέχονται όλων των ειδών οι επεκτάσεις.
Από τρόπους πληρωμής, μέχρι τρόπους αποστολής αλλά και άλλα εργαλεία για εισαγωγή προϊόντων από xml ή αρχεία excel και πολλά άλλα εργαλεία σημαντικά για να μπορεί ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού καταστήματος να κάνει ότι παραμετροποίηση επιθυμεί.

Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι το OpenCart είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει την δυνατότητα δημιουργίας extension είτε με νέα αρχεία είτε με xml αρχεία on the fly, χωρίς να χρειάζεται η επέμβαση στα αρχεία του eshop. Αυτό γίνεται πανεύκολα με το vQmod το οποίο παρέχεται δωρεάν και μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις εκδόσεις OpenCart, από την 1.4.x μέχρι την σημερινή έκδοση.

Ταχύτητα με βάση τον ανταγωνισμό

Είναι πλέον γνωστό (αν και υπήρχαν πολλοί που δημόσια το αμφισβητούσαν χωρίς στοιχεία), ότι το OpenCart λειτουργεί πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται ο server να είναι μεγάλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία του server single core VPS με 128mb ram, όταν για παράδειγμα το magento χρειάζεται ένα κάρο libraries για να λειτουργήσει σωστά με minimum μνήμη RAM τα 512mb.

Έχει αναφερθεί από τον ανταγωνισμό ότι το OpenCart δε λειτουργεί με πολλά προϊόντα και κατηγορίες. Αυτό είναι λάθος και το λένε όσοι δεν έχουν γνώσεις για το πως να παραμετροποιήσουν το ηλεκτρονικό κατάστημα και τις συνδέσεις του eshop με βάση MySQL. Υποστηρίζουμε πελάτες με πάνω από 10000 (δέκα χιλιάδες) προϊόντα και 200 (διακόσιες) κατηγορίες στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα και όλα λειτουργούν γρήγορα και κάτω από τα standards του ενός δευτερολέπτου.

Θα θέλαμε να προσθέσουμε επίσης, ότι το OpenCart είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει εργοστασιακά, multistore, extensions on the fly (vqmod, ocmod) και πολυγλωσσικότητα.

Μπορεί να μην μπορούν να προσφέρουν όλοι οι προγραμματιστές και όλες οι εταιρίες αυτές τις παραμετροποίησεις γιατί χρειάζεται να γνωρίζουν αρκετές, τεχνικές λεπτομέρειες και γνώσεις πάνω στο OpenCart αλλά για αυτόν τον λόγο ακριβώς υπάρχουμε εμείς.
Η τεχνογνωσία μας ξεπερνά τα δεδομένα (standards) που υπάρχουν στην αγορά και μπορούμε να μεταμορφώσουμε το opencart eshop σας, άμεσα και οικονομικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για παραπάνω πληροφορίες